Varför tveka om obligatorisk hållbarhetsredovisning?

Regeringens inställning till hållbart företagande riskerar att urvattnas om inte Sverige säger ja till obligatorisk hållbarhetsredovisning. Både finansminister Peter Normans och CSR-ambassadör Bengt Johanssons arbete kommer att förlora trovärdighet om inte Sverige stöder det nuvarande EU-förslaget, det skriver Lars-Olle Larsson, ESG-manager på Swedfund och svensk representant för nätverket IIRC, International Integrated Reporting Council, i ett brev till regeringen. 
I brevet som är adresserat till finansmarknadsminister Peter Norman och handelsminister Ewa Björling skriver han att det både är överraskande och inkonsekvent att regeringen tvekar om att ställa sig bakom EU-kommissionens förslag. Det efter att Ewa Björling tidigare uttryckt att hon inte stöder obligatorisk hållbarhetsredovisning för de större företagen. Som MiljöRapporten Direkt tidigare rapporterat så går åsikterna isär bland de olika departementen.
Enligt Lars-Olle Larsson ligger förslaget om obligatorisk hållbarhetsredovisning rätt i tiden som ett steg mot mer värdeskapande redovisning och ökad transparens.

MiljöRapporten Direkt, 6 nov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =

*