Uppföljning hos Fram Ltd i Ho Chi Minh City

Jag har precis lämnat ett svensk-sommar-varmt och fuktigt Ho Chi Minh City i Vietnam efter ett möte med Christopher Beselin i Fram Ltds ljusa lokaler centralt i staden.

Fram är ett av de lokala bolag vars utveckling vårt etableringsstöd varit med och finansierat. När vi hösten 2015 kom i kontakt med Christopher Beselin, huvudpersonen bakom Fram, hade det vietnamesiska bolaget ca 20 mjukvaruutvecklare som arbetade mot främst svenska kunder. Vårt projekt med Fram kom igång i början av 2016 och hade det dåvarande svenska moderbolaget Diomed ABs support.

Det övergripande syftet med projektet var att vidareutveckla och kvalitetssäkra det vietnamesiska företagets organisation och processer med ambitionen att förbättra bolagets leveransförmåga mot de svenska kunderna. Viktiga aspekter för det stöd vi beviljade var också antalet förväntade nya jobb, den planerade kunskapsöverföringen samt de arbetsvillkor och det arbetssätt som Fram representerade.

Nu i mars 2018, ingår vietnamesiska Fram som dotterbolag till det i svenska bolaget Fram Skandinavien AB, som noterades på Nasdaq First North i oktober 2017. Det noterade bolaget har i två omgångar tagit in totalt 40 miljoner för att finansiera den fortsatta utvecklingen av verksamheten i Vietnam.

Frams verksamhet i Vietnam är nu uppdelad i två integrerade affärsområden, Standing Teams som är en vidareutveckling av de ursprungliga utvecklingstjänsterna, och Venture Building som är bolagets modell för att investera i tillväxtbolag i tidiga faser. Fram har i nuläget totalt ca 150 personer sysselsatta i HCMC och Da Nang med koppling till de båda affärsområdena och de Ventures som knoppats av. En hygglig utveckling på lite mer än två år. För mer info om bolaget se www.wearefram.com.

/Staffan Ahl, Director of Swedpartnership

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 7 =

*