Swedfund nominerat till bästa IR-arbete

Swedfund nominerat till bästa IR-arbete

Swedfund har under flera år prioriterat högsta standard i arbetet med informativ och effektiv kommunikation. Nu har den internationella organisationen Responsible Investor nominerat Swedfund till RI Awards för bästa redovisning.

 Den statliga utvecklingsfinansiären Swedfund är nominerad i klassen för små och medelstora fonder, av en internationellt sammansatt expertjury.

”Det är mycket glädjande att vårt arbete med integrerad redovisning ger så positiv uppmärksamhet. Den externa redovisningen är en viktig kanal för att sprida Swedfunds insatser i kampen mot extrem fattigdom genom hållbart företagande”, säger Anna Ryott, VD för Swedfund.

Swedfund har de senaste åren kraftigt utvecklat sitt arbete för att mäta och följa upp resultatutvecklingen med hjälp av nya indikatorer och systematisk analys.

”Det är helt avgörande att vi har uppföljningsarbetet som en strategiskt viktig del av verksamheten för att vara helt säkra på att vi ökar både effektivitet och nytta av vår verksamhet”, säger Anna Ryott.

Vinnarna i RI Reporting Awards koras den 2 juni i London, vid en konferens där Sveriges finansmarknadsminister Per Bolund är huvudtalare.

 

http://issuu.com/swedfund/docs/swedfund_140404?e=11489058/7365648

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 3 =

*