Swedfund klimatkompenserar för tjänsteresorna under året som gått

Som ett led i Swedfunds hållbarhetsarbete kommer vi att klimatkompensera våra medarbetares flygresor i tjänsten för 2014. Vi har valt att satsa motsvarande belopp i ett REDD+ projekt i sydöstra Kenya, inriktad på minskning av avskogning.

REDD+ (Reducing Emissions from Deforestation and Degradation), är en strategi som infördes av FN för att begränsa klimatförändringarna och bidra till att stoppa förstörelsen av världens skogar. Wildlife Works REDD+ projekt syftar till att skydda hotade skogar, djur, samt stödja landsbygdssamhällen.

“Tjänsteresor är viktiga för vår verksamhet då det är avgörande att vi gör platsbesök hos våra portföljbolag för att vi ska kunna ta ansvar som aktiv ägare och göra en gedigen due dilligence inför våra investeringar. Vi är dock medvetna om den klimatpåverkan varje flygresa innebär och vill därför kompensera för det på bästa sätt”, säger Jenny Järnfeldt ESG Manager och ansvarig för Swedfunds CO2 rapportering.

“Swedfund gör alldeles rätt när de kompenserar sina resor med hjälp av Wildlife Works REDD+ projekt i Kasigaukorridoren i sydöstra Kenya. Det är världens första tredjepartsverifierade REDD+ projekt, och överträffar alla de klimat- och hållbarhetskrav som ställs. Efter att ha besökt många klimatprojekt runt om i världen, ser jag Kasigau som ett av de absolut bästa, och imponeras särskilt av hur lokalbefolkningen inte bara är tillfrågad utan verkligen är en central del av projektet. Jag uppmanar andra att anta klimatutmaningen såsom de har gjort”, säger Mattias Goldmann, vd för Fores och initiativtagare till ABBBA, African Biofuel & Bioenergy Business Assessment.

I Swedfunds <IR> 2014 kommer Swedfunds CO2-avtryck och kompensationen för vår klimatpåverkan att redovisas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 2 =

*