Swedfund investerar i finansiella tjänster

Swedfund investerar 63 miljoner kronor i Apis Growth Fund, som är inriktad på företag inom finansiella tjänster i tillväxtmarknader i Afrika och Asien.

Swedfund deltar i den första investeringsrundan i fonden Apis Growth Fund I. Apis Partners har sitt huvudsakliga fokus på tillväxtmarknaderna Afrika och södra Asien och investerar i bolag inom finanssektorn, verksamma inom till exempel betalningar, försäkringar och kredittjänster.

Swedfund-investerar-i-Apis-Growth-Fund”Vi tror på Apis förmåga att investera i attraktiva bolag inom området finansiella tjänster på tillväxtmarknaderna i Afrika och Asien, vilka också är Swedfunds huvudsakliga geografiska fokus och en av våra nyckelsektorer. Samtidigt ser vi Apis som en stark partner för att tillsammans satsa på nya innovativa lösningar. Då kan vi bäst bidra till ökad finansiell inkludering, vilket passar Swedfunds höga krav på investeringar och samhällsutveckling”, säger Anna Ryott, VD Swedfund.

Investeringen kompletterar Swedfunds grundläggande strategi att göra direktinvesteringar i mer traditionella små och medelstora företag. Allt med ett övergripande syfte att skapa hållbar ekonomisk utveckling, nya jobb och att långsiktigt bekämpa fattigdom. Bland övriga investerare i Apis Growth Fund finns också Old Mutual, Europeiska investeringsbanken EIB och Intesa Sanpaolo.

Investeringen i Apis Growth Fund bidrar till ett viktigt mål för Swedfund genom utvecklingen och spridningen av finansiella tjänster inom grupper som hittills varit utanför stora delar av de finansiella systemen. Inte minst med hjälp av nya tekniklösningar som mobila tjänster inom betalning, sparande och försäkringar.

Läs även i dagens Dagens industri, där Anna Ryott är intervjuad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex − 1 =

*