Ordförandebyte i Swedfund

Den statliga utvecklingsfinansiären Swedfunds ordförande Claes Ekström har avböjt omval inför kommande bolagsstämma. Till ny ordförande föreslås Göran Barsby, som är senior partner på riskkapitalbolaget CapMan.

Claes Ekström har varit aktiv i Swedfund sedan 2008 och styrelseordförande sedan 2012.

”Claes Ekström har varit ett mycket uppskattat bollplank för mig som VD. Swedfund jobbar med fattigdomsminskning i världens mest utsatta länder och det har varit en stor tillgång att arbeta tillsammans Claes som delar min passion för uppdraget. Han har varit med och genomdrivit flera viktiga förändringar som skapat ett Swedfund som är väl rustat för framtiden”, säger Anna Ryott, VD för Swedfund.

Claes Ekström var tidigare Sverigechef för managementkonsultföretaget McKinsey. Han är numera partner på riskkapitalbolaget Altor.

”Det har varit en stor glädje att få jobba med Swedfund de senaste åtta åren. Swedfund står nu starkt rustat för att ta nästa steg i sin mission att reducera fattigdom genom hållbart företagande. Swedfund har ett brett stöd, en stark ledning och högt internationellt anseende med en betydande tillväxtpotential inom det svenska biståndet”, säger Claes Ekström.

Till ny styrelseordförande i Swedfund föreslås Göran Barsby, som är senior partner på riskkapitalbolaget CapMan, noterat på Nasdaq OMX i Helsingfors.

 

För mer information, kontakta:
Kai Sundström
Director of Communications
+46 8 725 94 17
kai.sundstrom@swedfund.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 18 =

*