Nytt läromedel om Afrika

Erika Bjerström, journalist och författare till boken ”Det Nya Afrika” arbetar just nu på ett digitalt läromedel för gymnasiet och högstadiet. Materialet bygger på en bearbetning av boken och tas fram i samarbete med Weylers förlag och på uppdrag av Swedfund. Läromedlet är pedagogiskt anpassat med hjälp av lärare i samhällskunskap och innehåller även instuderingsfrågor och flera reportage ur SVT’s serie ”Det Nya Afrika”.

Syftet med detta är att bidra till att skolorna i större utsträckning ska förmedla en mer korrekt och uppdaterad bild av en kontinent under extremt snabb utveckling. En bild fjärran från hopplöshet och stagnation, där tillväxten sker i rekordfart och där vi nu ser möjlighet att framgångsrikt bekämpa den extrema fattigdomen. Ett Afrika som väcker hopp men där det självklart även finns rejäla utmaningar.

– Det är en ren skam att skolan fortfarande sprider en icke uppdaterad Afrikabild och därmed bidrar till att befästa fördomar och nidbilder. Därför vill vi bidra med ett läromedel som speglar Afrika som det ser ut idag, säger Kai Sundström, kommunikationschef på Swedfund.

Materialet kommer att finnas tillgängligt att ladda ner och använda gratis inför höstterminen 2014, bland annat via www.swedfund.se.

För mer information kontakta Kai Sundström, kommunikationschef på Swedfund, 08-725 94 17, kai.sundstrom@swedfund.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =

*