Besök hos Verisec Labs i Belgrad            

I mitten av september besökte jag Verisec Labs i Belgrad, ett dotterbolag till svenska Verisec som levererar innovativa lösningar för IT-säkerhet till banker, myndigheter och företag över hela världen. Swedfund har varit med i etableringen av dotterbolaget genom sitt etableringsstöd. Finansieringen har löpt under 18 månader och avslutades i början av 2014.

Verisec Labs som etablerades i slutet av 2012 och är Verisecs utvecklingskontor sysselsätter idag 19 personer, de flesta är produktutvecklare, men det finns även testare av de utvecklade produkterna. Etableringen har gått över förväntan för Verisec. Man har anställt många fler än man prognosticerade för vid etableringen. Det har varit relativt lätt att hitta kompetent personal och den kompetensöverföring som Verisec gjort har gått bra. Man har tidigt kommit igång med utvecklingen av produkter och idag är kontoret självgående och står för nästan all produktutveckling inom Verisec.

Under mitt besök fick jag träffa personalen och intervjuade dem. Intrycket var att personalen är mycket nöjd med sin arbetsplats. De trivs med arbetsuppgifterna och arbetsplatsen är mycket uppskattad. Verisec har ett helhetstänk kring personalen; man ska utvecklas i sitt arbete, känna sig motiverad, viktigt för Verisec är att ha en platt organisation där varje medarbetare har möjlighet att påverka och prioritet ges till att skapa en trivsam arbetsmiljö. Detta sätt att driva ett företag är ovanligt i Serbien. Många utvecklingsbolag sitter i mörka källare och man har hierarkiska strukturer.

Det var roligt att vara på plats och se hur vårt arbete bidrar till att skapa lokala jobb på goda villkor i ett land med stora utmaningar och hög arbetslöshet.

/Anna Långström, Senior Loan Manager på Swedfund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + åtta =

*