ABBBA bjöd in till seminarium om Addax Bioenergy

Igår samlade ABBBA – African Biofuel & Bioenergy Business Assessment – intresserade till frukostseminarium i våra lokaler för att diskutera bioenergiprojektet Addax Bioenergy i Sierra Leone, där Swedfund är finansiär. Anledningen till seminariet var en nyligen genomförd studieresa till anläggningen i Sierra Leone som genomfördes av ABBBA med svenska och afrikanska intressenter. På gårdagens seminarium delgavs erfarenheter från studieresan och projektet presenterades och diskuterades.

Talare på seminariet var bl.a. Mattias Goldmann, ABBBA och vd på Fores, Jörgen Sandström, vice vd Addax Bioenergy samt Gunilla Nilsson, Senior Investment Manager på Swedfund.

Läs även Global Utmanings artikel Investeringar i förnyelsebar energi har fördelar utöver de klimatmässiga.

Samt Lars-Olle Larssons reflektioner från resan.

Om ABBBA
ABBBA – African Bioenergy & Biofuels Business Assessment – är ett treårigt projekt som Global Utmaning bedriver med delfinansiering från Sida. Initiativet syftar till att få till stånd hållbara investeringar i afrikansk bioenergi- och biobränslemarknad och startade våren 2013. Läs mer, inklusive information om Addax Bioenergy, på http://www.globalutmaning.se/abbba.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 7 =

*