Lars-Olle Larsson kommenterar det svaga styrelseansvaret för hållbarhetsredovisningar

Endast 12 av 50 börsbolagsstyrelser tar det yttersta ansvaret för sina hållbarhetsredovisningar, visar en genomgång gjord av tidningen MiljöRapporten. Lars-Olle Larsson, Senior Manager för ESG-frågor på Swedfund och svensk ambassadör för det internationella nätverket för integrerad redovisning IIRC kommenterar resultatet av granskningen:

– Det är en trovärdighetsfråga. Slutsatsen blir att om styrelsen inte skriver under hållbarhetsredovisningen så är man osäker på kvaliteten eller så tycker man helt enkelt inte att hållbarhetsredovisningen är lika viktig som årsredovisningen. Det leder till tanken att hållbarhet inte är styrelsens högsta prioritet.

Lars-Olle kommenterar vidare kring vikten av att styrelser tar ett större ansvar för hållbarhetsredovisningen:

– De bombmattor av oväsentligheter som förekommer i dag skulle försvinna och investerarna skulle ta redovisningen på större allvar. Dels för att de skulle slippa information som inte berör dem och dels för att de skulle kunna lita på att styrelsen tagit ett aktivt beslut om fokus för redovisningen. Det skulle ge samma legitimitet åt hållbarhetsredovisningarna som årsredovisningarna.

Läs hela artikeln på MiljöRapportens hemsida.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =

*